Kalander

Bezoek Kalander tijdens de Open Dagen van Concordia op 23 en 24 maart aanstaande

In het weekeinde van 23 en 24 maart opent Kalander haar deuren voor iedereen die het leuk vindt om het bedrijf en de producten te bekijken. Je bent op zaterdag en zondag welkom van 12:00 tot 17:00 uur.

Dit jaar kijk ik terug op wat ik het afgelopen jaar gemaakt heb. De uitschuifbare tafel van esdoorn en RVS komt voor één weekend terug naar de werkplaats.

Ook is het opnieuw vormgegeven bureau van Koningin Juliana dit jaar in het echt te bewonderen. Wel onder voorbehoud want door de troonsafstand van Beatrix is er veel aandacht voor het koningshuis en kan het zijn dat de serie van rolf.fr naar een andere (museale) locatie gaat.

Natuurlijk presenteer ik met Ilse Wijma weer onze nieuwste keukenprojecten en hangen er op de gang een reeks Pleisterkastjes.

Verder heb ik onlangs ontdekt dat mijn bedrijfsnaam tevens een houtsoort is! Kalander-hout is een 19de eeuwse, Zuid-Afrikaanse naam voor wat nu Geelhout of Yellowwood heet. Omdat ik dit Kalander-hout heel graag een keer wil zien en voelen ben ik ernaar op zoek gegaan. Via de mail kreef ik in Zuid-Afrika contact met een houtzagerij die veel Kalander-hout had liggen. De contactpersoon vertelde dat hij onlangs een aantal delen naar de Amsterdamse Fijnhouthandel had gestuurd. Daar ga ik de komende week heen.Ik hoop nog voor de Open Dagen wat Kalander-hout in de werkplaats te hebben.

Niet alleen de deuren van mijn werkplaats zijn open, met mij presenteren 35 creatieve bedrijven zich in het Concordiagebouw. Kijk voor meer informatie over de deelnemers op de site van het gebouw: www.concordiastraat68.nl