Kalander

Keukens

Keukenwerkplaats

Onder de naam Keukenwerkplaats maak ik samen met Ilse Wijma keukens op maat. Onze keukens maken wij volledig naar de wensen van de klant. Onze deuren en ladefronten zijn vaak van massief hout, multiplex of bamboe. Het resutaat moet zowel mooi als praktisch en degelijk zijn. Zo kiezen wij voor kastrompen in multiplex in plaats van het spaanplaat dat in fabriekskeukens gebruikt wordt. Alle informatie over onze keukens is de vinden op: www.keukenwerkplaats.nl.

Keuken met kookeiland in bamboe

In deze klassieke woning wilden de bewoners de ruimte van de originele keuken bij de achterkamer voegen. De nieuwe keuken moest in de voorkamer komen. Zij wilden graag een mooi, niet te groot kookeiland. Omdat dit te weinig plaats bood voor alle apparatuur, zijn er twee ovens en een vaatwasser in een kamer-ensuite-kast geplaatst. Alle fronten zijn uitgevoerd in bamboe afgewerkt met een matte, blanke lak. De greep is een terugvallende roestvrijstalen strip. Bijzonder is de afzuigkap die met een druk op de knop uit het blad omhoog schuift. Zelf ben ik heel blij met het blad dat aan de raamzijde tot de vloer loopt en aan de kamerzijde als een zwaar tafellaken zo’n 30 cm overhangt. Op de overzichtsfoto lijken de kasten ruitvormig, maar in werkelijkheid zijn de meubels rechthoekig.

Ontwerp en uitvoering: Keukenwerkplaats
Materialen: Bamboe naturel, rvs, blad in composiet, massief houten laden, rompen in berkenmultiplex
Fotografie: Norbert Waalboer.

Iepen keuken met bijpassende tafel

Deze keuken is voor ons bijzonder omdat hij geen hoekkasten heeft en een lengte heeft van 4 meter 20. Het iepen van de fronten hebben we zo geplaatst dat de nerf zo veel mogelijk doorloopt van paneel naar paneel. Een ondiepe kast aan de kamerzijde heeft nog twee smalle deurtjes en ruimte om iets moois neer te zetten. Wij maakten ook een bijpassende eettafel met een zwartstalen onderstel.

Ontwerp: Keukenwerkplaats
Materiaal: Iepen, rvs, berkenmultiplex, blad in composiet
Afwerking: olie
Fotografie: Norbert Waalboer